Refinansiering med sikkerhet

Ønsker du viktig info om refinansiering med sikkerhet? Har du kredittkortgjeld og/eller forbrukslån? Har du sikkerhet i fast eiendom, og ønsker å samle gjeld i ett forbrukslån med lavere rente? Da må du lese dette om refinansiering med sikkerhet på en smart måte. Få oversikt over muligheter og fallgruber. 

Hvis du har behov for refinansiering med sikkerhet, er du sannsynligvis i en av disse tre kategoriene:

  1. Du har kredittkortgjeld og/eller forbrukslån/smålån uten sikkerhet i fast eiendom, og ønsker å samle disse i ett lån med lavere rente.
  2. Dine lån er mange og ulike (og ofte dyre). Kanskje du har betalingsanmerkninger/betalingsproblemer, men kan stille sikkerhet i fast eiendom.
  3. Du ønsker en ny start hos en ny bank.

Husk dette ved refinansiering med sikkerhet

Du får skattefradrag for alle utgifter du har i forbindelse med refinansiering av boliglån, kredittkort og dyre smålån. Dette gjelder både utgifter til takstmann/eiendomsmegler (ved refinansiering av boliglån) og bank-gebyrer (ved alle typer refinansiering) i forbindelse med flyttingen av lån. Utgiftene føres under «gjeldsrenter» i post 3.3.1. i selvangivelsen. Mer generelt kan du lese på Wikipedia.

La oss se nærmere på hva som lønner seg i forhold til refinansiering med sikkerhet

refinansiering med sikkerhet
Refinansiering av gjeld med sikkerhet.

Ved en hver refinansiering foretas det en kredittvurdering

Hva er en kredittvurdering?

En kredittvurdering er en analyse av din kredittverdighet. Det betyr at din økonomiske fortid, din nåværende økonomi og det du eier, blir vurdert for å anslå sannsynligheten for at du klarer å betale tilbake hvis du tar opp et lån eller bruker kredittkort.

Om du er kredittverdig eller ikke, handler om din evne til å betjene gjeld. Hvis du er kredittverdig, har du ingen betalingsanmerkninger. Med andre ord har du da over en lengre periode vist at du kan betale for deg. Du har likviditeten i orden; du bruker ikke mer enn du har, og økonomien din er stabil.

Din livssituasjon er også viktig i vurderingen av din kredittverdighet når du skal ha en refinansiering, selv med god sikkerhet. Med andre ord blir inntekten din også tatt med i beregningen. Er du ufør, eier eller leier bolig, om du har andre lån, er også faktorer som blir sett på, fordi dette kan påvirke din betalingsevne.

Hvordan foregår en kredittvurdering?

En kredittvurdering kan bare gjennomføres av virksomheter som har et saklig behov for disse opplysningene, for eksempel banken. Resultatet av vurderingen kan faktisk være avgjørende til om du få lån eller kredittkort – og hvor høy renten blir.

Banken samler inn registrere og benytte opplysninger om deg fra offentlige tilgjengelige kilder: Skattemelding, Brønnøysundsregisteret og Norsk lysningsblad. Vurderingen gjennomføres stort sett av et kredittvurderingsselskap.

Hvor kommer gjelden fra?

Du skaffet deg kanskje et kredittkort da du kjøpte ny sofa, så var det feriebudsjettet som kom litt ut av kontroll og ble betalt med kort –  og i tillegg har saldoen på bensinkortet bare vokst og vokst. Har du mistet oversikten?

La oss oppsummere først

  • Refinansiering med sikkerhet kan være både smart og økonomisk å bruke kredittkort.
  • Kortsiktig forbrukslån kan hjelpe deg over en økonomisk kneik.
  • Kredittkort kan være gunstig å bruke til utgifter du skal betale tilbake ganske raskt – for eksempel når du oppdager et godt tilbud mens du venter på feriepenger eller skattepenger.

Trenger du litt lengre tid på å betale, vil det normalt sett lønne seg med forbrukslån som har lavere rente enn kredittkort.

Når bør du ta opp lån fremfor å bruke kredittkort?

Når du ikke klarer å betale

Problemene oppstår når du skylder penger på flere kredittkort og forbrukslån. Da kan det nemlig være at du betaler mer i renter og gebyrer enn hvis du samler alt i ett større lån. Det finnes visse unntak, som studielån. Det er derfor viktig at du får en bra løsning når du vurderer refinansiering med sikkerhet.

Det blir også vanskelig å holde oversikten over kostnadene per måned og hvor mye du skylder hvis du har mange ulike kredittkort og forbrukslån fra flere banker.

Løsningen er å: Samle smålån og kredittkortgjeld ved å refinansiere med sikkerhet.

Refinansiering med sikkerhet i boligen, hvordan du får det beste tilbudet.

Lån uten sikkerhet vil alltid ha høyere rente enn for eksempel boliglån, der banken har pant i boligen din. Derfor ønsker ikke GjeldsMegler1 innvilge slike dyre lån til kundene sine.

– Flere velger å refinansiere smålån og kredittgjeld ved å bake dette inn i boliglånet. Vi hjelper å forhandle om det beste lånetilbudet med 20 banker, slik at du får det beste tilbudet.

Kom igang med refinansiering av gjeld med sikkerhet.

Artikkelen ovenfor inneholder informasjon om økonomisk selvhjelp og er også en del av innholdsmarkedsføring for Gjeldsmegler1 AS.

Priseksempel boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill. eff. rente 5.46%, over 25 år. Kostnad: 3 243 530,-. Totalt: 7 243 530,-.

Priseksempel boliglån med anmerkninger: Lån 2 mill. eff. rente 7,25% over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Priseksempel seniorlån: Nom.rente 6,60 %, eff. 6,83 %, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.694.005,- Totalt kr. 2.694.005,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *