unngå tvangssalg av bolig

Hvordan unngå tvangssalg av bolig

unngå tvangssalg av bolig
Du kan unngå tvangssalg av bolig, det er ikke for sent før det er solgt
Hjem » Hvordan unngå tvangssalg av bolig

Bergenet lesetid: 4 minutter


Visste du at prisen ofte blir lavere ved tvangssalg? En eventuell restgjeld kan bli større. Ofte kan prosessen stoppes helt. Unngå tvangssalg gjennom å gjøre det som trengs. Så enkelt, men så vanskelig.

Unngå gjennom å ta tak

Du kan ha prøvd å utsette en del utgifter, og det har ført til at du står ovenfor tvangssalg. Nå må du unngå tvangssalget. Kanskje du har lånt for å utsette betalinger før, og så sier det stopp. I det tilfellet finnes det spesialbanker og gjeldsmeglere. Du kan fortsatt redde deg unna, det viktigste er at du begynner å ta tak i ting. Du er ikke alene i å synes at det er vanskelig, men oftest er det vanskeligste å komme i gang. Det er også vanskelig å finne frem, og å vite hva du skal gjøre. Du er ikke alene om dette behovet, og derfor finnes det spesialtjenester for nettopp å unngå tvangssalg.

Visste du at unnvikende adferd, gir samme symptom som for mye stress over tid? Føler du deg sliten? Du er i så fall ikke alene om det i den situasjonen du er oppe i nå. En begynnelse ut av dette, kan være å ta små skritt for å ta tak. Kanskje svare på noe, eller ta kontakt med en kreditor på epost. Det føles ofte tryggere å begynne i det små. Mange som jobber med kreditt, de på andre siden bordet, blir ofte hjelpsomme når de blir kontaktet. Du kan også kontakte lånemeglere, som oss, for å få veiledning sammen med søknader til flere spesialbanker.

Hvor lang tid har jeg?

Når tvangssalget er i gang, er det fortsatt mulig å unngå å få det gjennomført. Det må i så fall bli sett på som riktig. Den du skal overbevise er namsmannen og dine kreditorer. Det er ikke solgt, før det er solgt. For at du skal unngå salg, må du få gjort noe med de grunnleggende utfordringene.

Hvordan er det mulig å komme seg unna?

Det grunnleggende som har ført deg i situasjonen, er jo meget forenklet, at det har vært mer utgifter enn inntekter en stund, og reserver er brukt opp. Det er mange mulige årsaker. Ofte er mangel på oversikt en del av det. Mange bekker små osv. Få oversikt! Du har noen du skal overbevise om at det er lurt å unngå tvangssalg. De liker dialog. Som nevnt tidligere, det er ikke bare du som syns det er vanskelig. Begynn gjerne litt i det små med å maile dit hvor du skylder penger. Å lage oversikt, og å kontakte på epost er en slags lavterskel-tiltak. Det kan være en fin begynnelse.

  • Ta kontakt.
  • Få oversikt.

Lånemeglere som oss kan også hjelpe mange. Vet du at du er i en helt umulig situasjon, da kan du ta kontakt med NAVs økonomi-rådgivning.

Unngå tvangssalg gjennom å betale

Ønsker du å komme ut av situasjonen, så må du «spille på lag». Dine kreditorer vil ha betalt. Har du oversikt, kan du få strukturert gjelden. Kanskje det fortsatt er mulig å refinansiere alle lån, selv om det har vært stopp. Du kan få hjelp gjennom våre tjenester for å stoppe tvangssalg gjennom både spesialbanker og vanlige banker.

-Stefan

Artikkelen ovenfor inneholder informasjon om økonomisk selvhjelp og er også en del av innholdsmarkedsføring for Gjeldsmegler1 AS.

Priseksempel boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill. eff. rente 5.46%, over 25 år. Kostnad: 3 243 530,-. Totalt: 7 243 530,-.

Priseksempel boliglån med anmerkninger: Lån 2 mill. eff. rente 7,25% over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Priseksempel seniorlån: Nom.rente 6,60 %, eff. 6,83 %, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.694.005,- Totalt kr. 2.694.005,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *