Refinansiering

Refinansiering er et meget populært tema. Vi vet at mange våre lesere er usikre på hva refinansiering består i, og vi forsøker derfor her å gi en deg lettlest forklaring på hva Refinansiering kan gjøre for deg.

En av de største årsakene til behovet for refinansiering av gjeld er en oppsamling av gjeld på kredittkort. Ifølge Statens Institutt for forbruksforskning har hver norsk husholdning en gjennomsnittlig kredittkortgjeld på 313 000 kroner, noe som kan dreie seg om mer enn 60 000 i minus hver måned. Da kan det lønne seg med refinansiering i tillegg er det behov med å tenke over livsstil og livsfilosofi for å ikke gå i samme fellen igjen senere. Med høye renter (for eksempel et kredittkort med 23,1% i effektiv rente og 20,49 % i nominell rente) og fakturagebyr kan eiere av kredittkortgjeld ende opp med å betale det dobbelte av det han opprinnelig lånte. Klarer man ikke å nedbetale hele beløpet i løpet av ett kalenderår så bør man helst se etter andre, mer rimelige betalingsløsninger.

Ved å refinansiering av gjeld, og særlig kredittkortgjeld, med forbrukslån kan spare en masse penger. Som et eksempel så blir både nominell og effektiv rente på et forbrukslån hos Banknorwegian henholdsvis kun 8,99% og 19,80% til sammenligning.

En mer rimelig og effektiv rente på forbruksgjelden vil tillate brukeren å få en litt romsligere hverdag. Den kjente privatøkonomen og Luksusfellen-programlederen Hallgeir Kvadsheim bekrefter at det kan være en god løsning å bytte ut kredittkortgjeld med et forbrukslån. Har du i tillegg inkasso kan du trenge spesialtjenester.

Refinansiering er et mye brukt begrep, men det er ikke alle som er i stand til å sette seg grundig inn i tall og regnstykker. La oss nå regne ut fordelene med refinansiering av gjeld. I praksis må man ta opp mer lån for å dekke det eksisterende lånet. For å gjøre en riktig beslutning må man regne ut alle kostnader i forbindelse med dette: nominell rente, effektiv rente, etableringsgebyr, termingebyr og fakturagebyr.

Eksempel på refinansiering av gjeld

  • På det ene kortet har du 20.000 kroner i gjeld og betaler 19% i effektiv rente.
  • På det andre kortet har du 5000 kroner i gjeld og betaler 24,5% i effektiv rente.
  • Og på det tredje kortet har du 10.000 kroner i gjeld og betaler 21% i effektiv rente.

La oss si at du kun har mulighet til å betale minstebeløpet kredittkortselskapet innkrever av deg. Da vil de månedlige renteutgiftene dine se slik ut:

  • (20.000 x 0,19) / 12 = 317 kroner i måneden
  • (5000 x 0,245) / 12 = 102 kroner i måneden
  • (10.000 x 0,21) / 12 = 175 kroner i måneden

Fordi du kun betaler rentene sitter du igjen med en konstant gjeld hvor du årlig betaler 7128 kroner. Du betaler også eventuelle termingebyr på alle tre kortene hver eneste måned.

For at du skal kunne betale ned all kredittkortgjelden umiddelbart så bestemmer du deg for å ta opp et forbrukslån på 35.000 kroner. Da sitter du igjen med kun ett lån, og kun én rente du trenger å forholde deg til. Dersom forbrukslånet du tar opp har en effektiv rente på 14% og du velger fem års nedbetalingstid vil månedsbeløpet ditt være 869 kroner. Du blir i det tilfellet gjeldfri på fem år. Den høyeste renten du betaler med denne løsningen er 431 kroner – altså 163 kroner mindre i måneden enn med kredittkortgjelden.

Hvordan kan Gjeldsmegler1 hjelpe deg?

Gjeldsmegler1 tilbyr å finne en løsning for deg blant de 19 bankene vi har tilknytning til for refinansiering av gjeld, samt at vi hjelper deg gjennom den nødvendige prosessen rundt dette. Ved å velge oss sitter du plutselig igjen med kun ett lån å forholde deg til. Dette er i tillegg et lån med en fast og forutsigbar nedbetaling, i motsetning til en kredittkortgjeld som kan være litt for enkelt å la gli inn i hverdagsøkonomien.

Det er spesielt fire ting vi fokuserer på når vi snakke rom refinansiering av gjeld med forbrukslån gjennom banker vi samarbeider med:

  • Den effektive renten og alle andre kostnadene rundt forbrukslånet.
  • Hente tilbud fra flere banker og sammenligne dem for å gi deg det beste tilbudet.
  • Vi hjelper deg med å sette deg i betingelser og vilkår for å unngå ekstra kostnader.
  • Vi sjekker om du kan nedbetale gjelden på kortere tid, og dermed spare penger ved å nedbetale hele forbrukslånet før planlagt tid.
refinansiering av gjeld
Refinansiering av gjeld sammen

Artikkelen ovenfor inneholder informasjon om økonomisk selvhjelp og er også en del av innholdsmarkedsføring for Gjeldsmegler1 AS.

Priseksempel boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill. eff. rente 5.46%, over 25 år. Kostnad: 3 243 530,-. Totalt: 7 243 530,-.

Priseksempel boliglån med anmerkninger: Lån 2 mill. eff. rente 7,25% over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Priseksempel seniorlån: Nom.rente 6,60 %, eff. 6,83 %, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.694.005,- Totalt kr. 2.694.005,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *