Tvangssalg av ideell andel eller halvpart

tvangssalg av ideell andel halvpart halvdel

Tvangssalg av bolig er krevende. Har du og din partner en bolig som går på tvangssalg, så er det viktig å komme i gang med å få oversikt. Det gjør du nå. Bra!

Viktige råd

Du har flere utfordringer å ta tak i samtidig, men du har også flere muligheter. Dere er to om det. Det kan gi viktig sosial støtte. Du er ikke alene hvis du opplever at det har vært tøft med tanke på deres forhold også. Dere står i dette sammen.

Det øverste målet bør være å få mest mulig romslig (eller mindre trang) økonomi i fremtiden.

Tvangssalg av ideell halvpart ved brudd og konflikt

Du eier boligen sammen med din partner, og dere hefter for gjelden sammen. Det oppstår av og til konflikter som blir så betente at den ene part ønsker den andre vondt, selv om den taper på dette selv. Hvis dette er tilfelle er det uheldig med tanke på at et tvangssalg av en bolig får så store konsekvenser for fremtiden. Nå greier som regel begge parter å se dette etterhvert, og heve horisonten fem eller ti år frem i tid. En tid hvor denne konflikten ikke lenger er viktig, men hvor den økonomiske situasjonen i aller største grad fortsatt kan være farget av det som har skjedd. Det er heldigvis svært uvanlig at kun halvparten av boligen blir lagt ut for salg, men det har skjedd.

Tvangssalg av ideell andel

Selv om du eier mer eller mindre enn din partner, har dere som regel delt ansvar for lånet. Det betyr at dere begge to må jobbe så smart dere klarer, for å komme best ut av det. Du må løfte blikket fremover. Et tips er å finne en viss ro. Når man stresser, er det vanskeligere å tenke langsiktig. Jeg tror derfor at timing, og en rolig setting er viktig når du tenker over hva du skal gjøre. Tenk veldig grunnleggende. Se til at dere har spist, at dere har sovet, og at dere ikke har en avtale dere skal rekke rett etter dere har snakket. Prøv på forskjellige måter å få til en slags ro, så langt det lar seg gjøre. Det bør jo ikke bli alt for rolig heller, et tvangssalg er en krise, men prosessen tar også noe tid.

Ofte lønner det seg å stoppe tvangssalget, og søke andre løsninger. Selv om det skulle vise seg at det må selges, så er tvangssalg som regel mindre gunstig, og det lønner seg oftest å unngå dette. Særlig ved ideell andel. Det finnes egne tjenester for å stoppe tvangssalg.

Artikkelen ovenfor inneholder informasjon om økonomisk selvhjelp og er også en del av innholdsmarkedsføring for Gjeldsmegler1 AS.

Priseksempel boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill. eff. rente 5.46%, over 25 år. Kostnad: 3 243 530,-. Totalt: 7 243 530,-.

Priseksempel boliglån med anmerkninger: Lån 2 mill. eff. rente 7,25% over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Priseksempel seniorlån: Nom.rente 6,60 %, eff. 6,83 %, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.694.005,- Totalt kr. 2.694.005,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *