”Om én uke kan huset ditt bli tvangssolgt”

Hva gjør du hvis du er rammet av tvangssalg av bolig? Det kommer vi til lenger ned. Hvorfor er det så mange som får problemer med dette? Uholdbar lånevekst kan fortsette inn i 2020, i fjor høst kunne man lese om at veksten fortsatte til tross for innstramminger. Allerede på slutten av 2016 spådde Bank2-gründer Jon Harald Nordbrekken banksmell i Norge. Gründeren varslet om at flere betjener gamle lån gjennom å ta opp nye lån. ” Vi er på det man kaller gjeldsspiralen”, sa han da til E24. 

Bruker boligrente som sovepute

Tross for at boligrentene er på et historisk lavt nivå, har flere erfart at et forbrukslån på toppen av boliglånet har blitt tungt å betjene. Det vil gjøre situasjonen enda vanskeligere dersom boligrente vokser i overskuelig fremtid. I verste fall kan du miste oversikten og ende med tvangssalg av bolig. Da trenger du hjelp for å forebygge eller reversere dette, ellers kan du gå på urimelig store tap.

Flere opplever harde konsekvenser med tvangssalg av bolig

Nå får stadig flere beskjed om tvangssalg av egen bolig, fordi den samlede gjelden har bitt for stor til å betjene.

En av TV3-programmet «Luksusfellen» deltagere Kathrine  forteller i media om at hun ble sjokkert i øyeblikket hun forsto at huset hennes kan bli tvangssolgt.

Fast jobb gir ingen forsikring mot baksmell

Kathrine kan representere flere i Norge som har sterk tro på positiv utvikling av den personlige økonomien. Ved å være i fast jobb hadde hun ca 5 millioner i samlet gjeld, og gikk i underskudd hver måned. De ubetalte regningene har hopet seg opp, og økonomien hennes var i krise da «Luksusfellen» kom på besøk.

Hun fikk beskjed om at bare om én uke kan huset hennes bli tvangssolgt.

Kredittrente versus investering i bolig. Når det ender med tvangssalg av bolig.

Gjelden hennes har blant annet vokst av å øke forbrukerkreditt og bruk av kredittkort under oppussingen hjemme.

Etter samlivsbruddet, som inntraff Kathrine etter oppussingen, forsøkte hun å betjene boliglånet alene, men det viste seg å være umulig.

Trenger du å snakke med våre gjeldsrådgivere?

Ta kontakt allerede i dag, hjelpen er nær.

Mvh.

GjeldsMegler1

tvangssalg av bolig illustrasjon

Artikkelen ovenfor inneholder informasjon om økonomisk selvhjelp og er også en del av innholdsmarkedsføring for Gjeldsmegler1 AS.

Priseksempel boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill. eff. rente 5.46%, over 25 år. Kostnad: 3 243 530,-. Totalt: 7 243 530,-.

Priseksempel boliglån med anmerkninger: Lån 2 mill. eff. rente 7,25% over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Priseksempel seniorlån: Nom.rente 6,60 %, eff. 6,83 %, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.694.005,- Totalt kr. 2.694.005,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *