tvangssalg

Tvangssalg av eiendom

tvangssalg
Du får bedre pris og mindre gjeld hvis du tar tak før tvangssalg.
Hjem » Tvangssalg av eiendom

Bergenet lesetid: 4 minutter


Tvangssalg av eiendom er en stor sak for de involverte, særlig de som selger. Det er mye å tape på tvangssalg, og det kan være en del å hente på å kjøpe på tvangssalg hvis man holder tunga rett i munn. 

Det verste som kan skje om man ikke klarer å nedbetale sin gjeld, er å få boligen sin begjært til tvangssalg. Mange kreditorer vil kjempe for å dekke sine regninger, renter og gebyrer, og til tross for at boligmarkedet har økt kraftig i de siste årene, er det lite trolig at tvangssalg vil gi deg overskuddet du håper på.

Tvangssalg av eiendom, og særlig din bolig vil nesten garantert være en dårlig butikk for deg. Det betyr ikke nødvendigvis at boligen vil bli stilt for salg for lavere pris, men det er knyttet en del regler og forpliktelser til slike salg. Her kan du lese mer om det du trenger å vite, skrevet av erfaring vi har fått gjennom våre tjenester for å stoppe tvangssalg.

Uforutsigbare kostnader

Først og fremst kan selve budrundene ved tvangssalg bli en kostbar affære for deg. Namsmannen er et organ som godkjenner alle bud som kommer inn. Det koster å selge boligen din for staten, og dette vil også bli dekket gjennom salget. Om kostnader blir uforsvarlig store kan namsmannen akseptere det første og beste budet som kommer.

Budprosessen tar tid

Det å få et godt bud på boligen kan også være utfordrende. Dynamikken i budrundene dempes ned på grunn av regelen om 6 ukers bundet frist. For kjøperen betyr det at han eller hun ikke kan by på en annen bolig i denne perioden. Dette kan skremme potensielle kjøpere og redusere antall bud som kommer inn.

Tvangssalg kan gi avslag på prisen

I tillegg har kjøper rett til prisavslag dersom boligen har mangler i forhold til opplysningene som er gitt, eller om boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva man kan regne med.

Ikke bli gjenværende beboer

Om du ikke har funnet et annet sted å bo mens tvangssalget pågår, kan du møte nye utfordringer. Til tross for at du får tillatelse fra namsmannen om å lagre møbler i huset inntil du finner en annen bolig, kan dette komme i konflikt med den nye eierens interesser: Han kan ha en vesentlig grunn til at du tømmer boligen. For deg kan det igjen bety flere kostnader eller tap i forbindelse med alt arbeid med bortkjøring og lagring av dine møbler.

Vanskelig marked

Negativ prisutvikling på boligmarkedet setter også sitt preg på det totale bildet. Det går opp og ned, selv om man mest leser om de periodene når det går mer opp. Selv i tider med vekst i boligpriser er det alltid perioder med flere selgere enn kjøpere, og du vet ikke når de kommer. Som regel er det objekter hvor det kan mangle noe vedlikehold og tidsmessige oppgraderinger at det går tregt. Det er dyrt å være fattig dessverre. 

Tvangssalg av eiendom kan stoppes

Av erfaring vet vi at tvangssalgsituasjonen kan bli realitet for mange. Grunnen til dette er at mange har en uoversiktlig økonomi. Den gode nyheten er at det i de fleste tilfeller finnes det flere løsninger. GjeldsMelger1 tilbyr løsningene som har reddet mange. I de fleste tilfeller er refinansiering av dyre kredittlån den beste løsningen, men det finnes andre tiltak om dette blir vanskelig.

Vi samarbeider med 19 banker og hjelper deg frem til en mest gunstig låneavtale.

I verste fall om tvangssalg skulle være uunngåelig kan GjeldsMegler1 også bistå med å finne det beste tilbudet på salg av huset.

Har du spørsmål om din situasjon, eller vil vite mer om prosessen? Se vår store info-side om tvangssalg, der finner du informasjon og løsninger.

Artikkelen ovenfor inneholder informasjon om økonomisk selvhjelp og er også en del av innholdsmarkedsføring for Gjeldsmegler1 AS.

Priseksempel boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill. eff. rente 5.46%, over 25 år. Kostnad: 3 243 530,-. Totalt: 7 243 530,-.

Priseksempel boliglån med anmerkninger: Lån 2 mill. eff. rente 7,25% over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Priseksempel seniorlån: Nom.rente 6,60 %, eff. 6,83 %, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.694.005,- Totalt kr. 2.694.005,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *