tvangssalg av felles bolig

Tvangssalg av felles bolig

tvangssalg av felles bolig
Finn nøkkelen for å komme best mulig ut av tvangssalg av felles bolig
Hjem » Tvangssalg av felles bolig

Beregnet lesetid: 4 minutter


Tvangssalg av felles bolig er noe som kan forhindres. Det går alltid med en del tid på prosessen, og det er ikke over før det er over. Er det barn med i bildet er det en enda større årsak til å kjempe. Dette må gjøres på riktig måte.

En kamp

Er det tvangssalg av felles bolig så haster det. Familiens fremtid står på spill. Her må alle involverte våkne opp. Kampånd kan være bra, hvis det blir konstruktivt. Det er mange tilfeller hvor det får feil utløp, noe som kan resultere i at tvangssalget går sin gang, men prisen blir lavere og restgjelden høyere. Her gjelder det altså å kjempe, men samtidig ikke la destruktive impulser og følelser ta overhånd.

 • Kjempe konstruktivt.
 • Få til samarbeid.
 • Øk inntektene.
 • Brems forbruk.

Samarbeid ved tvangssalg av felles bolig

Her er det forskjellige situasjon for alle. Har dere et bra samarbeid? Se om det kan forbedres enda mer gjennom å styrke dere som team. Være åpne og ærlige, lag planer og prøv å hold dere til dem.

Har dere et elendig samarbeid og følelsene er der, men de er blitt sure? Samme gjelder. Samarbeid må til for at dere skal komme best mulig ut av det, hver for dere, eller sammen. Dere har begge to ansvar for lånet, ofte uavhengig av brøk.

Er det blitt direkte giftig i forholdet deres. At dere ønsker hverandre vondt selv om det går ut over dere selv? At det er blitt helt barnehagekonflikt i sandkassen? Det skjer. Før eller siden kommer dere til en klarhet, og ser nøytralt på situasjonen. Det kan være at dere syns at konflikten var unødvendig og gjorde vondt verre i ettertid. Det er ingen skam å snu.

 • Samarbeid lønner seg alltid.
 • Et bra samarbeid kan forbedres.
 • Et dårlig samarbeid kan forbedres.
 • Konflikt kan roes, og til og med repareres.

Oversikt

Begynn med å få oversikt. Oversikt og deretter prioritering er viktig ved tvangssalg av eiendom. Litt stress er bra, men er det for mye eller virker umulig, da er det fint å jobbe med mestring. Et klassisk grep som fortsatt gjelder er å først få oversikt, deretter å prioritere. Aksepter det du ikke kan gjøre noe med, og ha fokus på det du kan gjøre noe med.

 • Få oversikt.
 • Prioriter.
 • Samarbeid.
 • Jobb for å forbedre situasjonen.

Øk sannsynligheten for å få lån

Her lønner det seg å ta kontakt med en lånemegler innen spesiallån, altså oss. Da kan du få målrettet hjelp. Det er likevel noe du kan gjøre med en gang. Det finnes også hjelp hvis du har meget alvorlige problemer med for eksempel gambling og annet.

 • Slutt å ta opp flere lån.
 • Ikke kjøp noe unødvendig.
 • Etabler kontakt med dine kreditorer.
 • Se etter måter å øke inntektene på.

Tvangssalg av felles bolig kan stoppes

Det er mye bedre med et kontrollert salg, enn med tvangssalg i tilfelle det er salg som må til uansett. Prosessen er lang, og den kan stoppes. Er det uungåelig med tvangssalg, kan det likevel stoppes hvis et frivillig salg er sannsynlig. Det kan ofte gi mindre restgjeld.

It ain’t over til the fat lady sings

Ralph carpenter

Det er viktig å huske at tvangssalg av felles bolig er en livsendrende hendelse. Noe som kan gi utfordringer i generasjoner fremover. Se det store bildet, lytt til følelsene, men ikke bli oppslukt av dem. Sett i gang med å forbedre situasjonen. Du kan også få profesjonell hjelp fra oss.

-Stefan

Priseksempel boliglån uten anmerkninger: Lån 4 mill. eff. rente 5.46%, over 25 år. Kostnad: 3 243 530,-. Totalt: 7 243 530,-.

Priseksempel boliglån med anmerkninger: Lån 2 mill. eff. rente 7,25% over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Priseksempel seniorlån: Nom.rente 6,60 %, eff. 6,83 %, kr. 1.000.000, over 15 år, kostnad: 1.694.005,- Totalt kr. 2.694.005,-

Artikkelen ovenfor inneholder informasjon om økonomisk selvhjelp og er også en del av innholdsmarkedsføring for Gjeldsmegler1 AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *